Gonny TrompOVER GONNY

Een bevlogen pedagoge, met een achtergrond in culturele antropologie. De in 1965 in Den Helder geboren Gonny Tromp werkt vanuit het vertrouwen dat ieder kind alle kennis en vaardigheden tot ontwikkeling in zich heeft. Ze helpt ouders en verzorgers deze ontwikkeling waar te nemen, te begrijpen en begeleiden.

Gonny baseert haar advies op aandachtig kijken en luisteren naar (non)verbale interactie tussen verzorger en kind. Hierbij werkt ze met een combinatie van de Pikler pedagogie en Marte Meo video-interactiebegeleiding. Met praktijkvoorbeelden, filmfragmenten, ervaringsoefeningen en praktische handvatten begeleidt en adviseert Gonny ouders en kinderdagverblijven op het gebied van spel, beweging, verzorging en communicatie.

Daarnaast leidt ze de Eindhovense SpeelRuimte, een speelgroep voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar. Ze geeft trainingen aan ouders, medewerkers van kinderdagverblijven en consultatiebureaus en gastcolleges aan beroepsopleidingen. Gonny hoort tot de eerste groep Pikler pedagogen van Nederland en is nauw betrokken bij het werk van de Emmi Pikler Stichting Nederland. www.pikler.nl

Gonny in de media