GEEF ONTWIKKELING DE RUIMTE

SpeelRuimte is een begeleide ouder-kind groep voor kinderen van 4 tot 30 maanden, waarin de eigen activiteit van je kind centraal staat. In een veilige sociale setting is het in contact met leeftijdgenootjes in een vaste groep. Terwijl jij als ouder toekijkt met Gonny, laat je je kind zelf ontdekken hoe het wil spelen, waarmee en wat het tegenkomt in zijn spel. Het volgt zijn eigen nieuwsgierigheid en maakt zelf keuzes.

De veilige klimobjecten en de vele voorwerpen met verschillende vormen en materialen nodigen je kind uit tot fantasierijk spel. Spel dat wij niet meer kunnen bedenken. Laat je verrassen door de vindingrijkheid van je kind!

LEER JE KIND KENNEN

Samen met Gonny kijk je naar het spel van je kind. Je krijgt oog voor de specifieke manier waarop jouw kind zich ontwikkelt. Je begrijpt je kind beter en dat heeft een positieve uitwerking op jullie contact.

Je leert kijken naar je kind, dat op een geheel eigen manier aan het spelen is. Tijdens het spel ontdekt je kind wat het allemaal kan, waar het plezier in heeft en hoe het is om samen te spelen met andere kinderen.

In SpeelRuimte doe je ideeën op voor speelmateriaal, hoe je thuis het spel van je kind kunt begeleiden en hoe je kunt omgaan met aanvaringen. Daarnaast ondersteunen de ouderavonden je met vragen over thuis, bijvoorbeeld over eten, slapen, zelf spelen en grenzen aangeven.

EEN GOEDE BASIS MAAKT EEN LEVENSGROOT VERSCHIL

Zelf ontdekken en bewegen heeft een grote stimulans voor de hersenontwikkeling en de algehele ontwikkeling van een kind. Het leert omgaan met dingen die het nog niet kan en plezier hebben in dingen die het wel kan. Oplossingen vinden, rekening houden met anderen, eigen interesses volgen en met aandacht ergens mee spelen. Het juiste speelmateriaal draagt er aan bij dat het nieuwe stappen in zijn ontwikkeling kan maken. Zo legt je kind een basis waar het de rest van zijn leven profijt van heeft. Dit geeft een gevoel van eigenwaarde, ‘ik weet wat ik kan’.

Klik hier voor inschrijven SpeelRuimte